top of page

Herontdekken van de moeder-dochter relatie

Grimm, Hans Andersen en Walt Disney.....hebben geen inspirerende moeders gevonden. Moeders gaan dood, worden ziek, of zijn nare stiefmoeder.

Moeder stopt haar kinderen in de klok als ze boodschappen gaat doen, of stuurt haar kinderen het bos in als het brood op is. Geen enkel kind in de verhalen groeit op bij hun moeder, wat voor mijn pleegkinderen wel goed bruikbaar was. Kwik kwek en kwak, Mowgli maar ook, Assepoester en Sneeuwwitje, het zijn allemaal een soort pleegkinderen. En ook ik, heb regelmatig getobd met mijn moeder. Alle spiegels die ze me voor hield , bedoelt en onbedoeld ik werd er gek van.....Tot dat ik ontdekte, ik ben het zelf, ik ben net zo als mijn moeder, alle mooie en rare streken, komen via mijn moeder lijn. Nu zo blij met mijn moedertje van 90, ze wordt steeds kleiner, ze krimpt. Elke dag vind ik haar liever worden, met veel van die heerlijke stille innerlijke wijsheid.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page